Forårskoncert d. 2. april kl. 14.00 2016 – Skøn folkemusik med to af landets bedste!

Andreas Tophøj og Rune Barslund, to af deres generations førende folkemusikere i Denmark, kommer til Porten i Sarup og optræder med violin, akkordeon, klaver og bratch. Den velspillende duo med jyske rødder er allerede godt på vej ud over landets grænser, og indtager i 2016 England, Tyskland, Sverige og Sarup på turneér og festivaler.

Andreas og Rune beriger publikum med deres bud på ny dansk folkemusik, der er stærkt påvirket af musiktraditioner fra andre og endnu mere regnfyldte , solbeskinnede og kolde himmelstrøg. Paletten med inspiration er fyldt op gennem lange ophold i Irland, Amerika, gennem rejser og møder med nordiske og keltiske musikere og musikkultere. Deres originale repertoire er formet i denne spændende musikalske smeltedigel, som også trækker tråde til deres andre bands – Kasír og Basco. Det er to meget erfarne herrer med et flot og medrivende sammenspil.

Duoen udgav Ep’en “The Danish Emmigrant” i 2014, men allerede inden da havde titelmelodien indbragt dem prisen for “Årets track” i 20212 ved Danish Music Awards – Folk. Samme prisuddeling nominerede i 2015 Andreas Tophøj som “Årets kunstner”.

Find musikstykker på YouTube. Check også de andre bands ud: Basco og Kasír